Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2012 12:58 - Фейсбук изчезва до 8 години
Автор: bgstocks Категория: Бизнес   
Прочетен: 4894 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Може и да не повярвате на това заглавие, но прогнозите са напълно реалистични. Социалния гигант започва да потъва не само заради срива на стойността на акциите му. Forex брокери допуснаха сериозни грешки в предлагането им. Според Никълъс Коуълс фиаското на Фейсбук се дължи на нарушаването на няколко правила в предлагането на борсата. Първото правило е, да се създаде усещане за дефицит, за да се привлече търсене. След това трябва да се стартира с ниска цена за акция. Следващо правило за успешно представяне на световните борси е медииния ПР. В случая на Фейсбук, новината за оттеглянето на Дженеръл Мотърс от мрежата му доведе до срив на имиджа му и съответно до спад в стойността на акциите на компанията. Много е важно и ръководенето на IPO-то. То трябва да работи успешно от самото начало на представянето на акциите на борсите. Фейсбук бе зле представен – много посредници бяха разочаровани от техническите проблеми , последвали старта на публичното му предлагане. Имаше и допълнителни проблеми, за които сигнализираха търговците на форекс пазара, които се оплакваха от неправилно изпълнение на поръчките им – много от тях не успявали да разберат дали поръчките им са били изпълнени или не.


CNBC наскоро излезе с новината, че Facebook ще последва съдбата на Yahoo и ще загуби лидерските си позиции в интернет пространстовото. Анализаторът Ерик Джексън разделя интернет компаниите на 3 поколения. Към първото спадат големите уебпортали, където съдържанието е събрано на едно място. Към второто спадат социалните мрежи от типа на Facebook, а към третото – мобилните компании. Миналия месец социалния лидер призна, че нарастващия брой мобилни потребители използващи социалната мрежа трудно ще бъде осребрен и поради тази причина това ще се отрази пагубно на приходите и финансовите им резулати.


Коментарите на финансовият анализатор последваха момента, в който акциите на Фейсбук загубиха почти 30% от стойността си спрямо началото на публичното им предлагане, когато една акция на социалния гигант струваше 38 долара, което я превърна в лидер на класацията за претърпяна най-голяма загуба на борсата.




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. enyo - Всяко чудо за три дни
08.06.2012 13:39
Дааа, сравнението с Яху е много удачно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgstocks
Категория: Бизнес
Прочетен: 34809
Постинги: 8
Коментари: 22
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031