Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2011 14:13 - Събота - ден за балет
Автор: tili Категория: Други   
Прочетен: 19968 Коментари: 42 Гласове:
87

Последна промяна: 11.06.2011 01:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Събота е ден за балет, както се знае. И около Коледа балетът е винаги "Лешникотрошачката". На поколения малки момиченца се внушава, че и най-грозният изрисуван щелкунчик може да се превърне в принц прекрасен. Стига да му създадеш условия. На сън например. С някой валс и малко фантазия.
 Има и една опера, подходяща за празничните балове, но - не я представят у нас. Само по MEZZO понякога, но - рядко. "Пепеляшка" на Росини. Чудна история, нали? Всичко има в нея, но този път парцаланата се превръща в изящна принцеса. С помощта на Добрата Магьосница и една тиква. За радост и поука на малките момченца. Мечтайте си, но - правилно и - умната! "Пепеляшка" е като наръчник за сваляне на принцове. Няма значение, че си силна като кон. Прави се на слаба и наивна. Изчезваш, появяваш се,изгубваш си уж кристалната пантофка, ах, ох, какво ще правя сега? Толкова съм крехка и безпомощна - и ето го Принца - тича на помощ, чак перото му се вее;) Ако този  не става - друг. Техниката е изпробвана, принцове - много.
А и тиквата е много полезна за кожата, пълна е с витамини.
 Елегантно-галантните истории на Шарл Перо. Чудната "Книга на феите" с прелестните илюстрации на оня италианец Какмубешеимето. Май  Марайа?

 А Чайковски и Росини са ненадминати в разказването на романтични истории чрез музика, нали?
 Я чуй това, я, виж онова... Хубаво е, много даже, но чиниите ми си стоят неумити. Е, и? И утре е ден. О, чакай още малко...
 В този дух вървеше приятелският разговор по Skype, но както всички приказки си имат край и чатенето приключи по някое време. Беше четвъртък вечер или петък сутрин. Утре или днес идваше Новата година и трябваше да се поспи малко. За красота поне, че с тия принцеси наоколо, конкуренцията ставаше все по-безмилостна. А Балът си е бал и The show must go on. Няма измъкване. Хайде - лека нощ, раздавам мечетата за сън и гушкане:)
 
 Море - синьо и гладко. Красив бряг, скално възвишение и стар индианец, загърнат с пъстро етноодеало. Седи там неподвижен. Като излязъл от музея на мадам Тюсо.Гледа в далечината и не помръдва. Самотен и монументален.Хладен и безмълвен. Няма нито едно перо по главата. Само дълга и права индианска коса. Дали е естествена?

image

   Какъв е този индианец пък сега? Откъде се взе? Не съм и помисляла за индианци от детството си. Дали не е от индианското общество в България? Били към трийсетина души и раздават наляво и надясно индиански мъдрости и съвети. Спят във вигвами, но иначе карат джипове. Или ги карат - кой знае. Полутайно общество са, имат си знаци и символи.

 
Това лято се запознах с истински индианец от Перу. Веднага го попитах за платото Наска. Бил е там, но линиите не се виждали така, както отгоре
image
. Разочаровал се, оженил се за Гейл и сега живее в Белгия. И там е плоско, но няма никакви линии и орли. Само шоколад като в Южна Америка. Кара малка кола и е неприлично щастлив, усмихнат и разговорчив. Имам предвид - за индианец. Нищо потайно не забелязах. Само племенните резки на бузата му, но те бяха явни.

 Игрички - този тук сигурно е актьор. Снимат някакъв филм. Нали сега тук снимат всякакви от чужбина, че било по-евтино...
 
 - И защо е така неподвижен? Почива ли си или чака нещо? Или го снимат и позира? Сигурно е уморително да позираш така дълго - помисли тя.Но пък е така интересен и странно привлекателен. Загадъчен. Дали ме вижда и той?

 
 
- О, чака пристигането на "Третата вълна", мадам. Пиратски кораб.
 
Тя малко стреснато се огледа. До нея стоеше Орландо Блум. Лъчезарен, лъскав и любезен. С онези сладки мустачки и брадичка... Не е като любимият й рицар Орландо Бесния. Той е съвсем различен. Поне беше някога.

image    Поздрави с елегантен поклон като размаха широкополата си шапка с пищно перо.
Разбира се, че сънува. И какъв беше този неин късмет! Знаят там в страната на НинаНана, че харесва Джони Деп, ама не! 
Не че Орландо не е готин, но поне на сън човек има право да му се изпълни някоя и друга фантазия. Поне Джони Кеш да беше... с китарата и онямити поглед и глас... Because you"re mine, I cross the line! За какво са тогава сънищата?

imageimage














 
Засрами се от мислите си, защото не беше сигурна дали не се предават телепатично, както става наяве. Учтиво поздрави и се усмихна.

 - Изненадахте ме! И откога чака там?
 - О, от доста време. От 1340 дни, 18 часа и 32 минути. Но той е търпелив. Търпението винаги се възнаграждава, нали знаете. А и докато чакаш можеш да се забавляваш. Да ловиш малки рибки из плитчините, да си мечтаеш, да слушаш разните звуци от ефира, да изпращаш тайни индиански сигнали и да получаваш ответни реакции. Да  наблюдяваш хладно и да преценяваш. Индианците са големи майстори на хладните преценки. Следи и полета на белоглавия орел. От времената на цар Соломон пътят на орела в небето е неразгадана загадка.
 - Изглежда много величествено. Като каменно изваяние. Кога ще пристигне този кораб? Дали ще го дочака?
 - Никой не знае кога. О, той ще го дочака. Индианците са майстори в чакането, както казах. Тихи, потайни и търпеливи.

 Корабът е на капитан Лонгфелоу - Поета.

image Тия корсари вечно се забъркват в разни истории и никога не спазват разписанието. А ние разчитаме на тях. Няма редовен транспорт в тези времена. Кой знае къде се лутат из пещерите да скрият златото. Вчера разбрахме, че са ограбили Кралския пощенски кораб. Пак ще останем без заплати за Коледа! Дано поне не изпият хереса и да не изядат деликатесите, които си поръчахме за празничната трапеза. Пармска шунка и датско сирене. Че тук с тия картофи и царевица... Добре поне, че тютюна е в изобилие.  - Поета? Странно прозвище за пират.
 - Пише чудни стихове, докато ония каналии моряците му пият и се бият. Възпява индианците. И винаги носи орлово перо на шапката си. Веднага се разпознава. Не можеш да го сбъркаш.
 
 Аз пък се бях вторачила в стария.

image
  Хареса ми одеалото му. Красиво и пъстро, идеално прикриваше всичко под него.
 - А няма ли да се пораздвижи малко? Така може да  се схване.
 - А, той почти не ходи, но говори чудесно, когато иска. Ловко борави и с Мрежата от място. Мята безпогрешно. Много го бива и в двете. Като морска сирена е. Омайник! Ако искате да поговорите с него, завържете се здраво за нещо. Като Одисей. Иначе като нищо ще се хвърлите с главата надолу и - загивате... Помните "Одисеята", нали? Най-добре е да си запушите ушите.
 - Не, неудобно е да го безпокоя. Сигурно размишлява или мечтае. Може да се е отдал на спомените си. Или да вижда нещо в далечината... Харесвам замислени хора.
  Старият индианец протегна ръка и ми подаде една кубинска пурета без да ме погледне. Това пък защо? Мислех, че не ни вижда и чува. Изненадана,леко се смутих. Как разбра, че ми се допуши?
  - Благодаря, Сър, но нямам време. Time is tickin" away... От Нова година ще се разделя и с този си порок. Дано да успея вече. Реших да наблегна на изконните дамски добродетели, а те изключват пушене и общуване с непознати. Но образът Ви е незабравим за мен! Пожелавам ви успех, каквото и да правите.
 - Приятно ми беше, Орландо! Надявам се да посрещнете подобаващо Новата година!
 - Благодаря, Мадам. Защо така бързате? Присъединете се към нас. Зная, че много харесвате нашия филм. Жалко, че Джони Деп не е тук, но снима някъде другаде. Както знаете, той е много търсен актьор.
 - Благодаря за поканата, но трябва да си измия чиниите и да почистя, защото чувствам някакъв пропуск в битието си. Не обичам недовършената работа. А и Новата година трябва да се посреща на чисто, нали?  Сигурно всеки момент ще се събудя и после ще се въртя в леглото до утре.
 - Как така дама ще мие чинии? Нямате ли прислуга? Какви времена, а уж сме във века на Просвещението!
 - Моят век е малко по-нататък. Може да се нарече векът на вторичното подивяване. Особено в някои части на света. Не сте ли чували за 21-ви век? Сега е различно. Няма прислуга. Всички са господари и желанията им се изпълняват щом си помислят за тях. Никави усилия. Имаме разни машини и технологии... Виртуални и достъпни. Намират се и доста пирати. Всеки се спасява както може. Морето на информацията е доста опасно.Да си призная и аз често отскачам до The Pirate Bay.

image Много е интересно.Там жените и децата са без предимство. Мъжете са нежни трепетни души... Е, чувствата са си в изобилие, както винаги е било. В интересни времена живея.
 - Значи оня шарлатанин Калиостро ни е заблудил и светът не е загинал! След 18 следва 19, 20, 21...

- Щрак! Събуди се! Аз съм твоят Nutcracker.

image   - О, то било само 5 часа! Я, заспивай пак!
- Заспивам. Какъв  Nutcracker си пък ти? Я се виж само!. Ти си пластиката на Стефан Лютаков "Лешникотрошачка". Чупи-орехите с конски ритници. И да има някоя вълшебна рокля в черупката ще я направиш на парцали. А, това май беше от "Пъстрокожка". Е, все принцеса. Луна и звезди ми дай на мен. И приказки.
Ооох, все на мен лииии!!! Заспала съм вече.

И този път ако може нещо по-смислено, моля! Какво беше онова - така и не разбрах! Искам си "Лешникотрошачката" или поне да видя "Валса на цветята"...
 - Дадено! Започва. Гледай, ти не участваш. Само наблюдавай!
 - ОК, най-обичам така, поне едно желание да ми се изпълни та макар и на сън! Хайде!
 

 Пуснаха ми направо валса. Без много заобикалки. И  с истински принц - Михаил Баришников!
Ето:



Нали казват, че сънищата преди Нова година били пророчески? И какво ми напророкува този - не мога да разбера. Ще внимавам - може би имам цяла година пред себе си. Но и това не е сигурно, нали:)))
 



Тагове:   сън,   един,


Гласувай:
87



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ех, телетъпнята, пардон, телепатията
08.01.2011 14:23
Тъкмо това имах предвид :)))
цитирай
2. ran - Какъв разкошен бал !!!
08.01.2011 14:35
на дните на дама с изконни добродетели!
( и малко завиждам :)) за срещите с индианеца )
цитирай
3. nicodima - Е, дано имаме красивите си сънища в реалността...
08.01.2011 14:39
И дано не са кошмарни, макар че... доста тъмни сили има около нас...
Поздрав с едно стихотворение на Х.У.Лонгфелоу:

Приливът идва, после си отива,
здрачът тъмнее, навякът подсвирва.
По пясъка кафяв и влажен на морето
странникът бързо крачи към градчето.
А приливът идва, после си отива.

Тъмнина покрива покриви и зидове,
а в тъмнината морето зове ли, зове.
Вълничките с белите си и нежни длани
изтриват стъпките по пясъка разстлани.
А приливът идва, после си отива.

Утрото разпуква. В обора жребците
потропват и цвилят, чуят ли момците.
Денят се завръща, ала не ще се върне
втори път странника, брега за да зърне.
А приливът идва, после си отива.

цитирай
4. tili - Разбрах какво имаш
08.01.2011 14:45
анонимен написа:
Тъкмо това имах предвид :)))

предвид:)))
цитирай
5. анонимен - :)))
08.01.2011 14:47
а дано, ама надали :)))
цитирай
6. tili - Е, те бяха само на сън, ran :)))
08.01.2011 14:47
ran написа:
на дните на дама с изконни добродетели!
( и малко завиждам :)) за срещите с индианеца )


Може и да продължи, кой знае? Или имаш предвид истинския белгийски индианец? Животът не е така подреден като представлението.
цитирай
7. tili - Както каза Орландо,
08.01.2011 14:51
nicodima написа:
И дано не са кошмарни, макар че... доста тъмни сили има около нас...
Поздрав с едно стихотворение на Х.У.Лонгфелоу:

Приливът идва, после си отива,
здрачът тъмнее, навякът подсвирва.
По пясъка кафяв и влажен на морето
странникът бързо крачи към градчето.
А приливът идва, после си отива.

Тъмнина покрива покриви и зидове,
а в тъмнината морето зове ли, зове.
Вълничките с белите си и нежни длани
изтриват стъпките по пясъка разстлани.
А приливът идва, после си отива.

Утрото разпуква. В обора жребците
потропват и цвилят, чуят ли момците.
Денят се завръща, ала не ще се върне
втори път странника, брега за да зърне.
А приливът идва, после си отива.



много го бива Капитана в поезията:)))
Чудесен поздрав, благодаря!!!
цитирай
8. tili - На Дали съм посветила цял
08.01.2011 14:51
анонимен написа:
а дано, ама надали :)))


постинг, дори клип :)))
цитирай
9. bizcocho - Ще ми трябва време за да го "...
08.01.2011 14:53
Ще ми трябва време за да го "сдъвча". Тук има повече от много.
цитирай
10. tili - Ти си дъвчи, аз излизам,
08.01.2011 15:07
bizcocho написа:
Ще ми трябва време за да го "сдъвча". Тук има повече от много.


че слънцето ще се скрие и басейнът ще се стопли:)))

Дано да разгадаеш предсказанието. Привет!
цитирай
11. анонимен - Какъв е този Анонимен 1?
08.01.2011 15:28
На Орландо Фуриозо съм посветил цял графичен цикъл! Какво още да направя?
Пирати пък сега!
Не се сърди :)
цитирай
12. анонимен - :)))
08.01.2011 15:30
това не променя нещата с "надали" - то.
А дали или не - о, да! Друго си е телепатията.
цитирай
13. tili - Поне градът ти е познат:)
08.01.2011 15:45
анонимен написа:
На Орландо Фуриозо съм посветил цял графичен цикъл! Какво още да направя?
Пирати пък сега!
Не се сърди :)


Не се сърдя. За какво? Виж сега:

"Притича Маргариц от град Севиля.

Държи земята той до Казмарине.

За хубостта му любят го жените:

Лицата им цъфтят, край тях щом мине.

усмивка да прикрият нямат сили.

Езичник пръв е, рицар той открит е.

От другите дори по-силно вика

към царя свой: „Не се плашете никак!

Роланд ще ида първо да убия

и Оливер след него ще затрия!

И перовете също ще подиря!

Меч с дръжка златна имам, вижте вие,

от Примес град прати ми го емира.

Без жал с червена кръв ще го покрия,

посрамени французите ще гинат

на Карла белобради пред очите.

Той с гняв и мъка ще посреща дните.

Ще вземем Франция в една година;

ще победим, ще спим в град Сеинт-Денизе.

И цар Марсили му се кланя ниско. Аой"

Дали не разказват за Орландо, но - Блум? :)))
цитирай
14. tili - Така си е!
08.01.2011 15:50
анонимен написа:
това не променя нещата с "надали" - то.
А дали или не - о, да! Друго си е телепатията.


Понякога и тя работи:)
цитирай
15. анонимен - ;)
08.01.2011 16:00
несъмнено! :))) често дори.
цитирай
16. inel379 - Обожавам този валс!
08.01.2011 16:01
Цветята, любовта и красотата влизат в духовния ни дом с нежност и ни правят част от магията!
Божествено сияние!
Чудото, за което мечтаем на всички нива - съзнателно и подсъзнателно!
Благодаря за този сън наяве, очарователна Тили!:)
цитирай
17. stela50 - Интересно ,оригинално ,и на мен ми се струва ,че ще се върна
08.01.2011 16:26
пак ,tili ...А телепатията работи ,и това е сигурно .
Поздрави ,мила и хубава вечер !
цитирай
18. 4aiotgluhar4e - Тилиииии! Това се казва изненада!
08.01.2011 19:09
Как съумя да събереш в едно любимите ми композитор, балет, балетист, актьор и поет?!? През цялото време, докато четях, си мислех за онази детска играчка, която май наричаха калейдоскоп. Помниш ли, като въртиш предната част, пред щастливото ти детско оченце се въртят пъстроцветни фигурки. Благодаря ти за този постинг! Нямаш представа колко пъти ще се връщам към него! Щеш, не щеш, слагам си го на витрината в блогрола да ми е под ръка :)))
цитирай
19. eleonoraknyazheva - За много години
08.01.2011 19:35
и тук,Тили.:))
И моите сънища бяха странни, но да се надявам, че са били за добро.
Но реалността не е по-малко странна, нали?
Бъди здрава!:)))
цитирай
20. tili - Какво си се захванал с тази
08.01.2011 20:33
анонимен написа:
несъмнено! :))) често дори.


телепатия се чудя?Кажи нещо друго!
Впрочем - не зная мъж ли си, жена ли си или просто звяр и природа:)))
цитирай
21. tili - Наистина си беше сън, Инел.
08.01.2011 20:37
inel379 написа:
Цветята, любовта и красотата влизат в духовния ни дом с нежност и ни правят част от магията!
Божествено сияние!
Чудото, за което мечтаем на всички нива - съзнателно и подсъзнателно!
Благодаря за този сън наяве, очарователна Тили!:)


Поне без малките добавки при осмислянето му. И не намерих подходяща снимка на стария индианец, но разчитам на въображението на посетителите тук:)))
А за другото - ти както винаги изразяваш нещата по-точно от мен. Нямам дар слово.
Хубава вечер!!!
цитирай
22. razkazvachka - Тили, написах ти тълкувание в рима, но тъпанарката мрежова роботка завидя и ме зацикли -
08.01.2011 20:46
затова ти го пиша сега с думи прости, но е същото:
Символиката на сънищата ти казва че:
В слънчев синьо-януарски ден ще ти се обади забравен глас и ще те накара необосновано да се разходиш по пътечки, които не си подозирала, че още съществуват. И докато ходиш-бродиш - ще минеш покрай невзрачно туристическо бюро, ще влезеш и ще си запазиш пътуване през месеца на Възкресението. По море.
....................................

И да ми донесеш бял, бодлив рапан:)))
цитирай
23. tili - Заповядай, Стела:)))
08.01.2011 21:02
stela50 написа:
пак ,tili ...А телепатията работи ,и това е сигурно .
Поздрави ,мила и хубава вечер !


И разкажи малко за снощната изложба. Ще отскоча до" Ракурси" тези дни да видя кой е Иван Кънев.
Привет за сега!!!
цитирай
24. tili - Ами те моите сънища, когато
08.01.2011 21:05
4aiotgluhar4e написа:
Как съумя да събереш в едно любимите ми композитор, балет, балетист, актьор и поет?!? През цялото време, докато четях, си мислех за онази детска играчка, която май наричаха калейдоскоп. Помниш ли, като въртиш предната част, пред щастливото ти детско оченце се въртят пъстроцветни фигурки. Благодаря ти за този постинг! Нямаш представа колко пъти ще се връщам към него! Щеш, не щеш, слагам си го на витрината в блогрола да ми е под ръка :)))


ги помня са точно такива - шарени и калейдоскопични:)))
Радвам се, че съм те уцелила по гипса:))) Ето ти още малко, за да разбереш какво почувствах тогава. Глас свише:)))

"All these women married warriors,
Married brave and haughty husbands;
Only Oweenee, the youngest,
Laughed and flouted all her lovers,
All her young and handsome suitors,
And then married old Osseo,
Old Osseo, poor and ugly,
Broken with age and weak with coughing,
Always coughing like a squirrel.
"Ah, but beautiful within him
Was the spirit of Osseo,
From the Evening Star descended,
Star of Evening, Star of Woman,
Star of tenderness and passion!
All its fire was in his bosom,
All its beauty in his spirit,
All its mystery in his being,
All its splendor in his language!
"And her lovers, the rejected,
Handsome men with belts of wampum,
Handsome men with paint and feathers.
Pointed at her in derision,
Followed her with jest and laughter.
But she said: 'I care not for you,
Care not for your belts of wampum,
Care not for your paint and feathers,
Care not for your jests and laughter;
I am happy with Osseo!"

И да се разберем за кой актьор говориш, мъ???
цитирай
25. tili - затова ти го пиша сега с думи прости, ...
08.01.2011 21:14
razkazvachka написа:
затова ти го пиша сега с думи прости, но е същото:
Символиката на сънищата ти казва че:
В слънчев синьо-януарски ден ще ти се обади забравен глас и ще те накара необосновано да се разходиш по пътечки, които не си подозирала, че още съществуват. И докато ходиш-бродиш - ще минеш покрай невзрачно туристическо бюро, ще влезеш и ще си запазиш пътуване през месеца на Възкресението. По море.
....................................

И да ми донесеш бял, бодлив рапан:)))


Брей, ти почти позна. Мислех си за есента, но като казваш месеца на Възкресението... По море, а! Данооо, мечтая си. Не обичам много старите пътечки, но обичам старинни места. Остава да видим, нали? Хубаво тълкувание е това, благодаря ти!
Аз утре ще те тълкувам, че днес с този Висоцки ме разцентрова страшно аж жуть :)))
Ето ти един бонус:


"...Връв каквото е за лъка,
тъй е за мъжа жената:
въпреки, че го огъва,
винаги му е послушна,
въпреки, че все го дърпа,
ходи винаги след него
и за нищо ги не бива
двамата един без други.."

Кап. Лонгфелоу, разбира се.
А с рапани и миди всякави мога да те засипя още сега ди кръста. Ама нямам лично събран бял и бодлив, който свири... Дано да успея:))
цитирай
26. tili - Здравей, Ели!
08.01.2011 22:34
eleonoraknyazheva написа:
и тук,Тили.:))
И моите сънища бяха странни, но да се надявам, че са били за добро.
Но реалността не е по-малко странна, нали?
Бъди здрава!:)))


Странни или не - наши са си, нали:))) Нищо случайно няма в този свят. Учим си уроците до края.
И ти бъди!:)))
цитирай
27. ckarlet - А аз рядко сънувам, Тили! Дано все ...
08.01.2011 23:01
А аз рядко сънувам, Тили! Дано все хубави сънища сънуваш и само те да се сбъдват!
А срещата с индианеца си е цяло приключение!
Поздрави!
цитирай
28. tili - Аз сънувам, но рядко помня:)))
08.01.2011 23:17
ckarlet написа:
А аз рядко сънувам, Тили! Дано все хубави сънища сънуваш и само те да се сбъдват!
А срещата с индианеца си е цяло приключение!
Поздрави!


Но запомнените ми сънища са като филми. Дори ги прекъсвам, когато не ми харесват и си искам нещо по-хубаво. Този беше красив.
Да, беше възхитително и поучително приключение :)))
Привет и на теб, мила!
цитирай
29. 4aiotgluhar4e - ги помня са точно такива - шарени и ...
09.01.2011 00:41
tili написа:

ги помня са точно такива - шарени и калейдоскопични:)))
Радвам се, че съм те уцелила по гипса:))) Ето ти още малко, за да разбереш какво почувствах тогава. Глас свише:)))

"All these women married warriors,
Married brave and haughty husbands;
Only Oweenee, the youngest,
Laughed and flouted all her lovers,
All her young and handsome suitors,
And then married old Osseo,
Old Osseo, poor and ugly,
Broken with age and weak with coughing,
Always coughing like a squirrel.
"Ah, but beautiful within him
Was the spirit of Osseo,
From the Evening Star descended,
Star of Evening, Star of Woman,
Star of tenderness and passion!
All its fire was in his bosom,
All its beauty in his spirit,
All its mystery in his being,
All its splendor in his language!
"And her lovers, the rejected,
Handsome men with belts of wampum,
Handsome men with paint and feathers.
Pointed at her in derision,
Followed her with jest and laughter.
But she said: 'I care not for you,
Care not for your belts of wampum,
Care not for your paint and feathers,
Care not for your jests and laughter;
I am happy with Osseo!"
И да се разберем за кой актьор говориш, мъ???


Такааа, инструментът сме го уцелили :)))
Като се каже Лонгфелоу, даскалото моментално ми праща ей този спомен:

Lives of great men all remind us
We can make our lives sublime,
And departing, leave behind us
Footprints on the sand of time.

Ама само толкова помня наизуст.
За актьора... как кой? Тоя, дето най-малко отговаря на вкуса на Оуени. Джонито ми е голяяяма тръпка, сигурно защото сам е калейдоскоп :)))
цитирай
30. tili - Малеей, много величествено, Чайче:)))
09.01.2011 00:51
Lives of great men all remind us
We can make our lives sublime,
And departing, leave behind us
Footprints on the sand of time.

Аз се надявам само на лек синкав пеперуден прашец след мен. Ако не се извие буря и да заличи всяка следа :)
И индианското одеало е пъстро и калейдоскопично.
Хайде - давам ти Джони, че нали си травмирана. Като ти мине ще ми го върнеш.
Впрочем - той е толкова разнолик, че ще стигне за всички. Велик актьор е!
Лека нощ!
цитирай
31. gkowachew - Отдавна не бях чел нещо с такъв кеф-
09.01.2011 11:46
написано нежно, остроумно, с тънка тъга!....Дали ще се сбъдне нещо от написаното? То вече се сбъдна!...! Защото ти го написа и ние сега го четем! Неделя- ден за Тили! :)
цитирай
32. tili - Аз пък се радвам на хубавия
09.01.2011 13:08
gkowachew написа:
написано нежно, остроумно, с тънка тъга!....Дали ще се сбъдне нещо от написаното? То вече се сбъдна!...! Защото ти го написа и ние сега го четем! Неделя- ден за Тили! :)


ти коментар, ДотОре:)))
Като знам как балетът е голяма част от съдбата ти, не е чудно, че си се изкефил. А за другото - ИншАлаах, както казват... Кей сера - сера:)))
цитирай
33. elpidaa - ей това...
10.01.2011 22:51
само ти го можеш :)
благодаря на МАХ :)))
цитирай
34. tili - :))))))))))) Здрасти, ЕлПи!
11.01.2011 00:41
elpidaa написа:
само ти го можеш :)
благодаря на МАХ :)))


MIX - нищо друго, но благодаря за МАХ - са :)))
цитирай
35. martiniki - :)) дано търпението се възнаграждава тук все пак;)
11.01.2011 10:03
вълшебен билет за балет и сън,
поглеждам - лебеди в мъглата вън
цитирай
36. elinora - tili,
11.01.2011 10:31
аз като зациклих на Орландо Блум, ужас! :)))
Така и не дочетох останалата част от съня, ама пак ще дойда! :)
цитирай
37. tili - Щом си го прочела докрай -
11.01.2011 13:45
martiniki написа:
вълшебен билет за балет и сън,
поглеждам - лебеди в мъглата вън


възнаградено е, Мартичка:))) Лебедите са навсякъде.
цитирай
38. tili - Радвам се, че си зациклила на Орландо:)))
11.01.2011 13:47
elinora написа:
аз като зациклих на Орландо Блум, ужас! :)))
Така и не дочетох останалата част от съня, ама пак ще дойда! :)


Че ако беше продължила нататък не знам как щяхме да си разделим Джони с Чайчето.
Така си е - за всеки влак си има пътници:)))
цитирай
39. elinora - Хахаха, еми щом и Чайчето го иска Джони
11.01.2011 19:47
ще взема и аз да се тръшкам, напук! :)))) Аз и на два влака мога да съм пътник! :))))
цитирай
40. iliada - Започнах деня чудесно,благодарение на теб Тили!
12.01.2011 09:05
Благодарности!
цитирай
41. tili - Благодарности и на теб, Илиана
12.01.2011 11:27
iliada написа:
Благодарности!


за хубавото настроение:)))
цитирай
42. tili - :)))))))) Отбивай се.
20.01.2011 16:08
stefbelchev написа:
един див пърпълист откри своята обновена духовност-това съм аз,а Пари...дежа онз ан...и тук при теб ми бе познато като при мен...


Парижанино:) И аз обичам да се скитам по познати места - винаги откривам нещо ново.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tili
Категория: Други
Прочетен: 4622103
Постинги: 435
Коментари: 9213
Гласове: 41676
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031