Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2018 00:13 - В ДНЕШНИЯТ ДЕН , С ПОЧИТ ДА СЕ ПОМОЛИМ
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image

МОЛИТВА КЪМ СВ. МЪЧЕНИЦИ СОФИЯ, ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ

Свети мъченици София, Вяра Надежда и Любов, увенчани от Господа Иисуса Христа мъдри девици, с прекрасната си майка, християнка по мъдрост и добродетели, вие преминахте краткотрайния си земен път, като запечатахте завършека му с мъченическа кръв.

Вие носехте имената на трите добродетели и умъдрени и възпитани от майка си с Божията премъдрост, бяхте образец на доброто. Съединени чрез вярата и мъченичеството, вие станахте мъдрите девици, които срещат своя небесен Жених с пълни съдове елей.

Нито детската възраст, нито примамките на мъчителите, нито привързаността към светата майка, която принудително трябваше да види и надживее вашите страдания, не можаха да сломят вашата смелост и ревност във вярата. Последователно една след друга засвидетелствахте, че над временните неща има нещо много по-възвишено. Вие принадлежахте изцяло единствено на Иисуса Христа, затова и без страх изтърпяхте всичко за Него.

Сега вие, слабите на вид деца, заедно със светата си майка София имате велика сила и дръзновение да се молите на Христа Господа за нас. Ето, тук са преклонили глави и колена тези Божи раби (имената), които очакват вашето застъпничество. Запазете ни от злото в света, което по най-различни начини ни заобикаля и връхлита над нас. Запазете децата и юношите, които на вашата възраст са поставени под сатанински натиск и лошо възпитание. Подкрепете родителите в техните грижи за своите чеда. Дайте на всички ни твърдост във вярата и издръжливост при всички изпитания, които животът ни поднася. Подкрепете всички, които се трудят за изграждането на доброто и мира в света. Молете се на Христа Господа, Небесния Миротворец да умири света. Молете Го да не погива ни един млад живот във война, а да настане траен, справедлив мир, в който всички да се радват на спокойно творчество и напредък за благото на всички. Амин!






Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3801128
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10171
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031