Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 13:00 - Неочакван постинг
Автор: tili Категория: Други   
Прочетен: 19902 Коментари: 58 Гласове:
48

Последна промяна: 19.08.2010 15:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Пожелавам ви хубава пролет, хубаво лято, хубава есен, изобщо - истински пълноценен живот!
Пожелавам ви да достигнете мечтите си, да застанете там и гордо да погледнете изминатия път.
Правила съм го няколко пъти и зная, че чувството да преодолееш собствените си страхове и съмнения е прекрасно! Това ти дава крила и просто политаш още по-нагоре. Когато наистина искаш нещо - просто го правиш! Начините и средствата си идват сами по неочаквани пътища. Казвам го от личен опит.

Тези дни четох някои дискусии тук, често водя и подобни разговори с хора, които високо ценя. В повечето случаи се оказва, че си засядаме удобно в някакво свое сигурно местенце и си мечтаем... Да живеем на по-хубаво място, да се върнат старите щастливи времена, да пътуваме по красиви места, да скитаме из романтични улички и кръчми, да медитираме посред Стоунхендж, да разхладим боси крачета по приказно зелената трева на далечни острови, да погледаме други небеса, съзвездия и облаци, диви животни огласящи чаровните африкански нощи, влажната Амазония, прелитащи папагали и феникси, загадъчни светлинки сред мистични блата, феи, русалки, друиди и ... и още - каквото се сетите. Поддържаме връзки със себеподобни души, говорим си, говорим безкрай.

Да, ама не! Мечтиии!!! Топлото и уютно блатце си ни държи нежно и сигурно.
Сетих се и за Чехов. Видях трите сестри, видях загиващата вишнева градина, краят на щастливото старо време, групичките нерешителни, предали се хора, които не знаят какво да правят със себе си и с остатъка от живота си. Седят на верандата, пият чай и говорят безкрайно, крякат като жаби в блато. Тъгуват, наливат се... Понякога някой се гръмне. Нали на стената си виси пушката в първо действие. Винаги е там!
Чух отчаяния възглас : " В Москву, в Москву!". Там е истинският живот, там ще бъдем на мястото си, там ще бъдем себе си... Тук е грозно, тъпо и никой не ни разбира! Но не се вдигат и не отиват в Москва. А и там на никого не му пука за тях. Така ще си пукнат в самосъжаление и омерзение.
А животът си е тук, сега и навсякъде. Иска да го живееш, пък да става каквото ще!
Не става само с хубави снимки и музикални клипове. Трябва да се ходи насам-натам, да се срещаш с хора, да откриваш красивото и грозното около себе си. Да усещаш аромати, да вкусваш непознати блюда, да се изненадваш от познатото. Да реагираш на всякакви обстоятелства и предизвикателства.
Just do it!

Няма да напусна блога, но ще намаля престоя си тук, защото нещо започнах да се откъсвам от реалния живот. Да пропускам приятелски сбирки, изложби, концерти.
Да не ми се излиза от гнезденцето. Едно време не смеех да си легна да не би в София да стане нещо без мен ;-))) Вдигали сме се посред нощ от купон и на сутринта сме се плацикали на созополския плаж... Или сме яли кисело мляко на Шипка призори. Или сме джапали из ледените води на Ерма и след това сме се прехласвали пред вълшебните грънци на бай Петре Гигов от Бусинци...Още си пазя неговите подаръци - две чудни канички.
Понякога като си яхна синята Тойота и ми идва да литна незабавно "Усвет", както казват братята сърби ;-) Има още порив за авантюри в мен, чакат ме на много места, но...
Усещам как ми е хубаво пред компа, как нежната Мрежа ме обвива все по-здраво, как ми е отпуснато и уютно във виртуала. Мррр, и паничка топло млекце...По-точно - чаша Мерло.

Докато ме шамаросат! Прас!!!
 Започнах това писание поради размисли за едни тъпи анонимни коментари, които получих изневиделица вчера. Честно казано - стреснах се от тази злоба и се замислих. Защо??? Нямам отговор. Един невинен едноредов коментар на уважавана от мен,талантлива блогерка да предизвика това:

 
07.04 12:59 -  накацала те е "умрялата дакота и сие" ето и единият "образ"на горгоната :D

от: анонимен За постинг: Не за "лека нощ", просто споделям, както го получих:


а ти понеже си тъпа комплексарка се хвана,егати наивната смешница си да се оставиш една откачалка със поне 100 ника да те върже, ще ти гледам сеира като почне да те плюе с един ник и да те ласкае лицемeрно с друг - яко ти промива птиция мозък, вече ти личи

И по-късно:

 07.04 17:55 -  */*/:D

от: анонимен За постинг: Не за "лека нощ", просто споделям, както го получих:

това е единият ник на "умрелата леш", тъпа моме


щом ще се гневиш нема да ти отварям зъркелите, припявай и се ври в лайната на една откачалка дето е изпонасрала интернет, а в блога е поне със 100 ника, сега ти мазнее но ще и опеташ коварството няма как - аз ще стоя отстрани и ще гледам


Е, това е! Аз съм "комплексарка, тъпа мома, наивна смешница" Впрочем - с последното съм съгласна ;-))) Иначе - отдавна не съм мома, може да съм тъпа, но комплексите си съм подарила на скъпи неприятели отдавна! Да им се радват всеки ден.

Изобщо - к"во става? Това е само невинен коментар за Чайковски, за Бога!

Миналата година една дама предяви претенции за клипове на Бетовен и Гардел, които съм й била откраднала като идея. Смешно и тъжно! Някои до толкова се вживяват в собствената си гениалност, че си присвояват дори и Бетовен!  Нейсе, по-късно разбрах причината и дори ѝ съчувствах.  Въпреки че като четеш нейната псевдодуховна  поезия, изпълнена с философски и алтруистични мъдрости нещо не ми се връзва със собственическите ѝ чувства към друга личност. Мина, замина, отърсих се от злобата й! Забравих, въпреки че доста се постреснах от неочакваната атака. Нали съм си "наивна смешница" и доста лековато доверчива при това ;-)))
Сега пък тези коментари... Без да искам, отново съм попаднала в някакво змийско гнездо.

Явно нещата тук не са много приятелски, някъде отдолу кипят чужди за мен страсти. Въвличат ме в спорове за хора, които дори не познавам! Извира кална омраза. Само защото чета и коментирам поет, който ми допада. Имам известни подозрения, но... Нямам тук нищо свое и нямам какво да деля с никого. Моето си е under my skin и никой не може да има претенции за него нито пък може да ми го отнеме !!! Свободна съм да ходя където си искам и да правя всичко, което ми харесва! Сама си плащам сметките, не дължа нищо никому! Волна птица съм.
И не обичам да цапам безсмъртната си душа с чужда кал. Моите грехове си ми стигат!
Та - всичко хубаво на мечтаещите за виртуална слава и фалшива популярност. Синдромът на гимназистките.Но след училище идва животът и тогава се вижда кой колко струва. Като няма реалност, има виртуалност. Анонимна. Поне не се виждат истинските ви ликове и гузни червени очички.

С това не искам да засягам талантливите и почтени хора, каквито тук има доста!!! Моля да не бъда криво разбрана. Ако ли пък някой се засегне, значи не попада в тази категория. Даровитият човек е великодушен и по детски наивен. Злобата му е чужда!

Отнася се само до нещастните, завистливи двуличници - те си знаят кои са ! И тях съжалявам и им прощавам. Явно не е лесно да мразиш живота си и да се опитваш да влезеш в кожата на някой друг, постоянно да играеш чужда на собствената си мизерна реалност роля.

Аз пък ще си живея интересно и пълноценно, както съм го правила винаги!  За завист на комплексарите.

Привет, мили приятели, надявам се да обичате Рахманинов, Караян и Алексис Вайсенберг! Трима велики, които са се преборили с тежките си житейски несгоди и са изкачили върха. В реалния живот.
Пожелавам го на всички!!!
Съжалявам, че клипът прекъсва внезапно. И с живота става така, знаем си го, нали? Затова - да му се наслаждаваме пълноценно докато можем!

P.S. Моля да ме извините ако не успявам да гласувам редовно на тези, които съм си избрала и на другите, които са ми не по-малко интересни.Ще минавам понякога ;-)))



 




Тагове:   неочакван,   постинг,


Гласувай:
48



1. injir - От завистници - няма отърване. . . ...
08.04.2010 13:07
От завистници - няма отърване... Затова прави каквото обичаш. :)
цитирай
2. flyco - ...
08.04.2010 13:15
Ти си стойностен човек и това си личи от всяка дума. Не ми харесва употребата на калъпа "блогер". Какво пък е това! Желая ти щастие където и да си :)
цитирай
3. tili - Това и правя, мила,
08.04.2010 13:20
injir написа:
От завистници - няма отърване... Затова прави каквото обичаш. :)

но явно прекалих с вживяването в Нета ;-)))
цитирай
4. miaa - Поздрави за хубавия постинг! По...
08.04.2010 13:26
Поздрави за хубавия постинг! Пожелавам ти много щастие и успехи:)
Ти ги заслужаваш!:)))
цитирай
5. tili - Благодаря за оценката!
08.04.2010 13:27
flyco написа:
Ти си стойностен човек и това си личи от всяка дума. Не ми харесва употребата на калъпа "блогер". Какво пък е това! Желая ти щастие където и да си :)

Калъп или не - съществува си реално. Ето мнението на Любима Иванова, с което съм съгласна:
"Разговарят през Интернет, през националните граници. Обсъждат заедно проблем. В обсъждането се включват и други хора. Спорят, в спора се ражда истината. Мнения в търсене на някакво решение на дискутирания проблем. Мрежата е място за социални контакти. Тя е за всички. И за конкретната личност, където тя свободно може да изрази мнението си. И да го защити с аргументи."
Особено с последното!
Привет, flyco ;-)))
цитирай
6. nicodima - Тили,
08.04.2010 13:29
някои от хората живеят от..., някои със..., други чрез..., но колко са малко тези, които живеят заради...
Е, заради тези хора си заслужава да останеш : )...
Другото е кал!
цитирай
7. nicodima - И друго искам да ти кажа,
08.04.2010 13:32
много е вероятно някой да те славослови и след това като анонимен да те очерня...
Но не е ли така и в живота!? Да ти се усмихва при среща, а пред други хора да съска...
Та, принудени сме да приемем и това като житейско многообразие.
Лично аз много харесвам постингите ти, винаги нещо са ми давали, потапяли са ме сред красота и спокойствие.
Това спокойствие може да бъде дадено от човек със сърце!
Благодаря ти, Тили, и ще продължавам да те чета...
цитирай
8. tili - Благодаря, miaa!
08.04.2010 13:43
miaa написа:
Поздрави за хубавия постинг! Пожелавам ти много щастие и успехи:)
Ти ги заслужаваш!:)))

Радвай се на истинския си живот и ти :)
цитирай
9. tili - nicodima - И друго искам да ти кажа,
08.04.2010 13:46
Няма да напускам, както казах - просто малко карантина;-)
Ти също си една от избраните ми и те следя с удоволствие. Да, двуличието и злобата съществуват и трябва да се приемат като житейски факт!
А аз за една година така и не се научих как се влиза като анонимен, след като имаш акаунт!
цитирай
10. анонимен - Здравей, Тили, благодаря за кон...
08.04.2010 13:53
Здравей, Тили, благодаря за конструктивните ти размишления и възхитителната музика.Аз повече обичам Вивалди и Вагнер, но най-много обичам Бед Бойс Блу, Модърн Токинг и Сиси Кеч - тия са от моето време...:)
цитирай
11. nicodima - 9. tili - nicodima
08.04.2010 13:57
Благодаря!
цитирай
12. tili - Здравей и ти ДеНиро;-)))
08.04.2010 14:24
vostroto написа:
Здравей, Тили, благодаря за конструктивните ти размишления и възхитителната музика.Аз повече обичам Вивалди и Вагнер, но най-много обичам Бед Бойс Блу, Модърн Токинг и Сиси Кеч - тия са от моето време...:)

Всяка музика е хубава, когато е на време и на място. Изборът ми в случая не е случаен.
Благодаря за оценката!
цитирай
13. an200 - Здравей, Тили!)
08.04.2010 15:18
Реалността , разбира се, е за предпочитане( не че в нея няма подлост и лицемерие). Абе, някои неща не са за вярване, но щом казваш... Наистина не разбирам.Тук има място за всеки от нас.)
На мен ще ми липсваш, макар че не съм толкова често в блог.бг )) Обичам да те чета, да слушам избраната от теб музика, да споделям.
Не се отказвай!) Просто отдъхни. Пролет е!;)
цитирай
14. helios - Здравей, Тили!
08.04.2010 15:19
Разбирам те. Миналата година една комплексирана и злобна персона направи опит да се упражнява във висша реторика в блога ми... приех го с чувство за хумор, макар че...
Суета на суетите и всичко е суета...
Ти си един ерудиран и светъл човек, и хората в блога те обичат!
Постъпи както намериш за добре, надявам се, че ще останеш!
Поздрави и благодаря за възхитителната музика.
Нали знаеш - обожавам Рахманинов!:)
цитирай
15. mariani - Минавай
08.04.2010 15:36
по-често, tili :)
Усмихната бъди
цитирай
16. frina - tili,
08.04.2010 16:07
ти си ми слънчице, изгрявай по-често.:)) И живей пълноценно.:))
цитирай
17. tili - Това и ще направя, Ан!
08.04.2010 16:11
an200 написа:
Реалността , разбира се, е за предпочитане( не че в нея няма подлост и лицемерие). Абе, някои неща не са за вярване, но щом казваш... Наистина не разбирам.Тук има място за всеки от нас.)
На мен ще ми липсваш, макар че не съм толкова често в блог.бг )) Обичам да те чета, да слушам избраната от теб музика, да споделям.
Не се отказвай!) Просто отдъхни. Пролет е!;)

С любов и омерзение: Есме Т.е. - Тили ;-)))
цитирай
18. tili - Здравей, helios!
08.04.2010 16:12
helios написа:
Разбирам те. Миналата година една комплексирана и злобна персона направи опит да се упражнява във висша реторика в блога ми... приех го с чувство за хумор, макар че...
Суета на суетите и всичко е суета...
Ти си един ерудиран и светъл човек, и хората в блога те обичат!
Постъпи както намериш за добре, надявам се, че ще останеш!
Поздрави и благодаря за възхитителната музика.
Нали знаеш - обожавам Рахманинов!:)


Реагирам след размисъл. Доста анонимници съм пускала, когато това засяга лично мен, но не понасям да се плюе за друг човек през блога ми! Нищо не ми пречеше да изтрия тези коментари и да си затрая, но явно тук си има неизвестни за мен разправии със стара дата. Реших да ги покажа, защото са свързани с нечия завист и болни амбиции.
А Рахманинов ми е пример велик!
цитирай
19. tili - Живея си го, спътнице на Фидий ;-)))
08.04.2010 16:19
frina написа:
ти си ми слънчице, изгрявай по-често.:)) И живей пълноценно.:))

След малко - редовната програма - изложба, концерт, кръчма - ;-))))))))))
цитирай
20. анонимен - Успех в реалния живот тили!
08.04.2010 16:26
цитирай
21. womanly - Чудесен постинг!
08.04.2010 17:11
Поздрави!
цитирай
22. tili - Много приятно!
08.04.2010 17:28
bbbb написа:

Май не си коментирал тук до сега! Welcome ;-))) Успешен е реалният ми живот, даже много, а както виждаш - и от виртуалния не мога да се оплача.
Сега очаквам още анонимници, хахаха ;-)))
цитирай
23. tili - Здравей, мила!
08.04.2010 17:29
womanly написа:
Поздрави!

Приятно ми е, че намина! ;-)))
цитирай
24. elpidaa - tili,
08.04.2010 17:57
с болка си написала този постинг! ти си толкова възпитана, деликатна, ти си фин човек с много изтънчени чувства, ти си човек естет с отворени очи и сърце за красотата...просто недоумявам, защо..., защо... знам, че злобата и завистта нямат граници, но...сякаш все ми се иска да вярвам в доброто. нека се хулят едни други, достатъчно са много. тили, винаги ми е било приятно в блога ти, благодаря ти! до нови срещи...когато и да са :)
цитирай
25. bilingual - tili, прекрасна си както и всичко, ...
08.04.2010 19:12
tili, прекрасна си както и всичко, което споделяш тук! :)
Пожелавам ти много вълнуващи и спонтанни приключения, които да те правят още по-щастлива и да ти носят радост!
Много усмивки :)))
цитирай
26. despinida - Ех, пъстър нет, шарени блогъри :)
08.04.2010 19:14
Авторката, хубаво си го написала това за крякането. С жабешката рапсодия се свиква, но става лошо като дойдат рояците комари...:)))

Поздрави.
цитирай
27. avangardi - На Лили-tili с много любов!!!
08.04.2010 19:22
на мен определено ще ми липсваш много, ако разрешиш на обидата от случайни анонимни да завладее сърцето и душата ти...
Това е лично за теб @->-->-- @->-->-- @->-->--

Женскопортретно... специално за Моята Лили...
http://avangardi.blog.bg/izkustvo/2010/04/08/jenskoportretno-specialno-za-moiata-lili.525112
@->-->-- @->-->-- @->-->--



цитирай
28. lado - Омразата е навсякъде - бъди сигу...
08.04.2010 19:27
Омразата е навсякъде - бъди сигурна! Само се разходи из форумите.
Поздрави!
(трий и все едно ги няма)
цитирай
29. zahariada - Затрупай ги!
08.04.2010 20:00
Затрупай ги с пренебрежително мълчание. Това е най-силното оръжие. Успех!
цитирай
30. gotzageraskov - Прекрасно!
08.04.2010 20:54
Разбираш от музика!
цитирай
31. mamas - Свиркай си!
08.04.2010 21:02
Злобата и простотията ще ги има докато свят светува. Ще се научим да не им обръщаме внимание.
Гласуването не е толкова важно :)))
цитирай
32. panazea - Тили Лили ,
08.04.2010 21:59
Весела и забавна!Винаги с красота ни изненадва!
Тили и аз случайно ще се откъсна за малко от нета , отвори ми се път!
Ах , само анонимните да не разберат , че ще ми завидят!
Ще се радвам винаги , когато наминаваш тук! Ти знаеш защо!
Светлина по пътя ти Слънчице!
Щастлива съм че те познавам , макар и виртуално!
цитирай
33. ckarlet - Тили, изненадана съм, че има хора ...
08.04.2010 22:16
Тили, изненадана съм, че има хора настроени срещу теб!!! Та ти си толкова позитивна и внасяш само красота тук!!! Наистина не мога да разбера тази злоба в хората!!!
Съжалявам, че някой ти причинява това и навярно те натъжава!!!
цитирай
34. compassion - Каквото не можеш да промениш, просто го приемаш каквото е или отминаваш
08.04.2010 23:37
Във виртуала, както и в реала има от всичко. Ти избираш!
Остави всеки да си е какъвто е и не съди и не обвинявай.
Обичай!
цитирай
35. tili - Благодаря за подкрепата тук и на "лични" на всички!!!
09.04.2010 11:19
Като знак от съдбата нямах Интернет от снощи до преди малко ;-)))))))) Значи съм на прав път. Сега - сериозно!
Някои са разбрали постинга като израз на моя лична обида. Както виждате - обидните квалификации на неграмотния автор(ка) само ме забавляват. Е, малко се понатъжих, че вече не съм мома, но - както казва мъдрата compassion, да приемем фактите в реала и да продължим ;-)))
Идеята на поста е - бой по злобата. Особено, когато е прикрита под лицемерно-миловидно лисиче изражение!!! И виждам, че имам подкрепа, за което благодаря! Злото не може да бъде унищожено напълно, но поне може да се ограничи с общи усилия. Ако имаш да казваш нещо на някого - кажи го директно, а не през чуждия блог. Тук има хора със силна гражданска позиция по различни важни въпроси. Всеки води своята си битка и среща подкрепа и съмишленици. Ка4ак се бори за гражданско общество. Мисля, че ако всеки измете двора си - животът ще стане по-хубав. Аз поне се опитах да изчистя своя, но нарочно показах и боклука за малко. Заедно с някои хора тук, патили си от същата персона, направихме лексикален анализ и установихме извършителя. А и тя беше достатъчно тъпа да ме изтрие от "избрани" в същия ден. Нещата си дойдоха на мястото. Сега заравям миризливата купчинка и отивам в пазвата на Витоша. Пожелавам на всички прекрасен ден с поздрава ми от sunny2 "La Boheme".
Открих страхотен клип с кадри от Монмартр. Като си помисля, че само преди година бях точно там...И не е много прав Азнавур. Старата любов я нямаше, но Монмартр и люляците си бяха живи. Животът си продължава... Да му се наслаждаваме доколкото можем ;-)))

http://www.youtube.com/watch?v=nZvehG_Lgls
цитирай
36. bambola - :)
09.04.2010 12:38
разкошна музика и изпълнение :)
останалото ти го каза, реалния живот е който има значение :)
цитирай
37. sarcezlatna - Тилинка!
09.04.2010 15:21
Ти си прекрасна! И тук, и в реалността- незаобиколимо е очевидното!!!:)))
Благодарна съм на провидението,че в това блато има и водни лилии, над които кръжат сини пеперуди. Благодаря,че една от тях кацна на моето рамо и ме дари с обич, подкрепа и разбиране в труден момент.
Размах и полет- това си ти! - ефирна моя и обичана!
Забавлявай се, злото си е зло, но престава да го има, когато отместим поглед от него, а точно ти знаеш как...през конференцията да ти е некой анонимен :P

http://www.youtube.com/watch?v=F4OXrmxDp44
цитирай
38. tili - Bambola, Zlato, благодаря!
09.04.2010 15:39
Ето тия двамата ги обичам най-много от горния квартет ;-))) Привет!
http://www.youtube.com/watch?v=39W46dLA8BI

И беличките обичам също, не съм расист ;-)))))))))))
цитирай
39. анонимен - tili казва: - Особено, когато е прикрита под лицемерно-миловидно лисиче изражение!!! И виждам, че имам подкрепа, за което благодаря! Злото не може да бъде унищо
09.04.2010 18:20
elpidaa написа:
с болка си написала този постинг! ти си толкова възпитана, деликатна, ти си фин човек с много изтънчени чувства, ти си човек естет с отворени очи и сърце за красотата...просто недоумявам, защо..., защо... знам, че злобата и завистта нямат граници, но...сякаш все ми се иска да вярвам в доброто. нека се хулят едни други, достатъчно са много. тили, винаги ми е било приятно в блога ти, благодаря ти! до нови срещи...когато и да са :)



. ckarlet - Тили, изненадана съм, че има хора ...
08.04 22:16
Тили, изненадана съм, че има хора настроени срещу теб!!! Та ти си толкова позитивна и внасяш само красота тук!!! Наистина не мога да разбера тази злоба в хората!!!
Съжалявам, че някой ти причинява това и навярно те натъжава!!!
цитирай

ето ти две такива личица/два ника на един и съще човек/, tili, те са ти дошли на крак, улови си ги и не трябва да триеш посочените никове, когато цитираш своя анонимен обожател, защото съм такъв - моля те, не ме разочаровай - да си тръгнеш наистина е жалко за всички,а и ще направиш услуга точна на тази особа, която коварно е изплела мрежата си около теб - погледни я как ти се умилква и ти казва да си вървиш, защото ти наистина си стойностен, но наивен, човек, а тя мрази такива хора,страшно ги мрази. знам го.
цитирай
40. martiniki - поздрави, волна Лили :)
09.04.2010 20:09
птиците само понякога кацат или гнездят в блато/ метафора, разбира се, и аз повлияна от Е.Д. и далеч от доволното крякане, за! волното реене - живеене/
цитирай
41. sowhat - е, лилчо
09.04.2010 22:05
аз си те обичам и пред и зад и извън компа )))
цитирай
42. elpidaa - изненадана съм, че ме свързват със ...
10.04.2010 15:14
изненадана съм, че ме свързват със скарлет...и изобщо с когото и да било.
нямам 2 ника, нито 100, още по-малко искам някой да си тръгне от тук.
уважавам тили и винаги посещавам с радост блога й.
никога не съм писала злобни коментари.
тук съм, за да общувам с хората, които харесвам и с които имаме общи интереси.
и моля, оставете тили, а се обърнете към мен.
защо не говорите с мен?
нямам какво да крия?
нещото, което не понасям са интригите и злобата.
цитирай
43. elpidaa - и не тук е мястото. тили, извинявай, ...
10.04.2010 15:15
и не тук е мястото.
тили, извинявай, нямам идея кой и защо, и какво иска от мен!
моля още веднъж да ме извиниш!
цитирай
44. tili - Стореното - сторено ЕлПи!
10.04.2010 16:10
elpidaa написа:
и не тук е мястото.
тили, извинявай, нямам идея кой и защо, и какво иска от мен!
моля още веднъж да ме извиниш!

Продължавам напред с научения урок. Съветвам те и ти да направиш същото! Всичко е ОК!
цитирай
45. iliada - Чудя се Тили,
11.04.2010 08:27
ти си умна жена защо им се връзваш които да са те.Писането на злобни коментари свързвам с проявата на слабост ,липса на душевен комфорт и наличие на огромни коплекси!
Съветвам те откровено- махни ръка и просто остани !:)
Ще се радвам ,ако го направиш ,защото съм сигурна ,че само това е единствено правилно ,приятелко!
Прегръщам те и се радвам , ако се вслушаш в съвета ми!:)
цитирай
46. tili - Разбира се, Илиана! Тук съм!
11.04.2010 09:54
iliada написа:
ти си умна жена защо им се връзваш които да са те.Писането на злобни коментари свързвам с проявата на слабост ,липса на душевен комфорт и наличие на огромни коплекси!
Съветвам те откровено- махни ръка и просто остани !:)
Ще се радвам ,ако го направиш ,защото съм сигурна ,че само това е единствено правилно ,приятелко!
Прегръщам те и се радвам , ако се вслушаш в съвета ми!:)


Само бях решила да поразредя присъствието по лични причини и това ми се трупна изневиделица! Затова и написах поста. За да не си мислят тъпаците, че са ме изгонили тихомълком с анонимните си писания. Лошото е, че за да уязвят мен, засягат други хора.
Но горе има Един, който всичко вижда и знае! Той ще се погрижи, скоро ще чуем, сигурна съм в това. Кой каквото търси ще си го намери!
И аз те прегръщам, вслушвам се ;-)))
цитирай
47. anastasiia - Тили-Лили...:)
11.04.2010 15:24
Минавам от тук..., за да ти се усмихна...мило, топло, приятелски...:)
И да ти благодаря за Рахманинов, Караян и Алексис Вайсенберг...
И мноооого да те прегърна...
Ти си си Ти и никой не може да промени това!... Не позволявай на външния свят да ти въздейства в отрицателна посока...
Целувки, Лиленце!:)
цитирай
48. tili - Благодаря на всички, коментирали!
12.04.2010 14:44
Това е моят поздрав ;-)))

http://www.youtube.com/watch?v=8IJzYAda1wA
цитирай
49. aqualia - Тъжен, много тъжен, много оптимистичен и ведър постинг, като живота!!!
12.04.2010 15:40
Благодаря ти, tili! А музикалният анекс е превъзходен!
Полудувай на воля, интернетът е за хора, които не се пристрастяват. Или е временно убежище! На закостенялите хейтъри не се връзвай, това си е чиста проба изпитание... Бог знае защо, Падналият - също! Целувки!
цитирай
50. lubara - Поздрави, tili !
13.04.2010 18:48
Tili, девойко мили!
"Едно време не смеех да си легна да не би в София да стане нещо без мен ;-))) Вдигали сме се посред нощ от купон и на сутринта сме се плацикали на созополския плаж... Или сме яли кисело мляко на Шипка призори. Или сме джапали из ледените води на Ерма и след това сме се прехласвали пред вълшебните грънци на бай Петре Гигов от Бусинци...Още си пазя неговите подаръци - две чудни канички.
Понякога като си яхна синята Тойота и ми идва да литна незабавно "Усвет", както казват братята сърби ;-) Има още порив за авантюри в мен, чакат ме на много места, но... "

Това ми хареса много, а сме си обещали и Стара планина. Важното е, че го искаме, и да не стане, ще се получи нещо друго, нали!

Аз също рядко чета и коментирам, това "цвете в окото" ...
Но тук не се сдържах!
цитирай
51. tili - Здравей, Любо!
13.04.2010 19:24
Внимавай с това "цвете в окото", нали!!! Все нещо ще стане, неспокойна душо ;-))) Аз тренирам градинско почистване, дране и рязане на рози и асми, разсаждане, пресаждане и наглеждане на майстори. Сигурно навъртам по стотина км на ден с разни препятствия. Хубавото предстои ;-)))
цитирай
52. razkazvachka - Хей, Тили! Това е велико:
13.04.2010 23:06
А животът си е тук, сега и навсякъде. Иска да го живееш, пък да става каквото ще!

ей сега се прибирам - навън си е ... хубаво - пък и е време да се захвана здраво с розите по двора и доматите:)))) Но е приятно да наминеш тук-таме и да посетиш някой-друг приятел из мрежата - струва ми се, че този блог е най-немрежовото, и най-човешко стълпотворение на хора в Нета:))))
анонимните - дори и те някак си не са машини - макар че правят поразии, карат ни да се усещаме, че сме живи.
цитирай
53. elpidaa - благодаря, tili :)
13.04.2010 23:24
La vie en rose :)
...

"Et des que je l’apercois,
Alors je sens en moi
Mon coeur qui bat."

цитирай
54. tili - Хахах!!! Ти като че ли си знаела
14.04.2010 00:32
razkazvachka написа:
А животът си е тук, сега и навсякъде. Иска да го живееш, пък да става каквото ще!

ей сега се прибирам - навън си е ... хубаво - пък и е време да се захвана здраво с розите по двора и доматите:)))) Но е приятно да наминеш тук-таме и да посетиш някой-друг приятел из мрежата - струва ми се, че този блог е най-немрежовото, и най-човешко стълпотворение на хора в Нета:))))
анонимните - дори и те някак си не са машини - макар че правят поразии, карат ни да се усещаме, че сме живи.

с какво се занимавам тия дни ;-))) Цялата съм изподрана от рози и храсти, но ми е едно хубаво. А горе е тихо и спокойно - гукат гургулици, прелитат и се карат сойки със сини перца, лястовичките вече са си стегнали гнездата... Живот, красота! Всичко цъфти и разказва. И аз с ножица и гребло в ръка. Само дето збравям да си слагам ръкавиците ;-)))
цитирай
55. tili - ;-))) ЕлПи
14.04.2010 00:37
elpidaa написа:
La vie en rose :)
...

"Et des que je l’apercois,
Alors je sens en moi
Mon coeur qui bat."


и да го кажем на по-разбираем език"
"Hold me close and hold me fast The magic spell you cast This is la vie en rose When you kiss me heaven ..." And so on...

Докато стигнем до le coeur qui bat ;-)))
цитирай
56. elpidaa - La vie en rose :). . . "Et des que ...
14.04.2010 06:26
tili написа:
elpidaa написа:
La vie en rose :)
...

"Et des que je l’apercois,
Alors je sens en moi
Mon coeur qui bat."


и да го кажем на по-разбираем език"
"Hold me close and hold me fast The magic spell you cast This is la vie en rose When you kiss me heaven ..." And so on...

Докато стигнем до le coeur qui bat ;-)))


:))) тилиииии :)))
съгласна съм, че е по-разбираемия език :)
абе направо да си го кажем по нашенски - х у б а в о Е ;)
цитирай
57. tili - След размисъл и горделиви съмнения - стигнах до това и то е окончателно и точно!
22.04.2010 17:09
Господи!

Направи ме оръдие на Твоя свят -
да обичам, където ме неневиждат ; да прощавам, където ме обиждат; да помирявам, където враждуват; да давам вяра, където се съмняват; да давам надежда, където се отчайват; да давам радост, където тъгуват; да нося светлина, където е мрак.

Господи, дай ми да утешавам и да не чакам утешение; да разбирам и да не чакам разбиране; да обичам и да не очаквам любов.

Защото който дава, той получава, който не иска - той придобива, който прощава - на него ще му бъде простено, който умира - той ще се докосне до живота вечен!

Амин!!!

Молитвата е на св.Франциск Асизки

И след моя нескопосан превод - ето и истинския! Думите са трудна работа.


Господи, направи ме инструмент на Твоя воля;
при омразата нека посея любов;
при обидата - прошка;
при съмнението - вяра;
при отчаянието - надежда;
при мрака - светлина;
при тъгата - радост.
О, Божествени Учителю, благослови ме
не да търся утешение, а да утешавам;
не да бъда разбиран, а да разбирам;
не да бъда обичан, а да обичам;
защото давайки получаваме,
защото като прощаваме, биваме опростени,
и защото умирайки се раждаме за вечен живот.
Амин.

И - благодаря!!!
цитирай
58. inel379 - Благодаря ти, за този "неочакван постинг"!
29.04.2010 01:52
Толкова си жива!
Човек трябва да се чувства свободен и извън задълженията си да прави само онова, което му идва отвътре!
Ако може, не ми изчезвай завинаги!:)
Сърдечен поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tili
Категория: Други
Прочетен: 4621886
Постинги: 435
Коментари: 9213
Гласове: 41676
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031