Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2010 02:20 - Разходка из Белгия
Автор: tili Категория: Други   
Прочетен: 26765 Коментари: 50 Гласове:
41

Последна промяна: 06.06.2010 12:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тръгнах на това пътуване доста неподготвена. Признавам си.
Белгия, Брюксел, Брюж. Знаех по нещичко, бях чула, поразгледала и попрочела, но - недостатъчно. Всъщност - за Брюж знаех доста. Обичам когато ходя някъде да предвидя приблизително какво трябва да посетя и защо. Нещо не ми беше интересно да изследвам тази изкуствено създадена държава с много кратка история. Призната е за независима от Нидерландия едва в 1839 г. Фламандци, валонци, французи, немци и какви ли не още са обединени на малка територия и  все нещо се борят за надмощие. Говорят на двата езика и викат Ван Хох на Ван Гог! Как да не избяга във Франция? Любимите ми фламандски художници Рембранд и Рубенс се оказват сега поданици на две държави - Белгия и Холандия.Никой не ги е питал. Нещо като братя Миладинови и доста други наши велики мъже от миналото.
Този път се потопих направо в приключението без да му мисля  много. Ориентири ми бяха шоколада, дантелите, Ян ван Ейк, Ханс Мемлинг и Рене Магрит. А, и Пол Делво, както и някои други от бранша. Франсоаз Мале Жорис - белгийска писателка и член на Френската Академия. "Къщичка от карти" ако сте чели... Объркана работа. Има ли и Холандска Академия - не знам!
Моя скъпа приятелка и колега ни беше поканила да отпразнуваме заедно кръглата й годишнина. Има такова българо-белгийско сдружение на художници-текстилци. Много ни бива - ние с монументалния си мощен текстил и те с техните дантелени техники. Различно мислене и усещане, но се допълваме идеално. Те идват по-често тук, защото са по-богати и са големи фенове на България. До сега съм участвала на изложби, но все нещо ми попречваше да отида до там. Иначе съм ходила в Белгия само инцидентно. От Холандия - до Антверпен, за да посетим къщата на Рубенс. Това е хубава история, може би ще я разкажа друг път.
И така - на път. Wizz air, много евтини билети, чанта с малко багаж в салона на самолета, два часа път и си на летището на Шарлероа. По-близо от Созопол, а и не по-скъпо ако тръгнеш с кола за морето. Какъв ти Созопол - Пловдив почти. Обединена Европа - никакви разстояния за никакви пари! Само с лични карти,онлайн резервации и електронни билети. Чудеса.net, че както имам навика да забравям това и онова...
Капитанът на самолета ни приветства и казва, че имаме щастието да пътуваме с Airbus, роден преди една седмица и само на 50 летателни часа. Чисто нов и си му личеше. Само стюардесата беше ужасно зле гримирана и говореше като служителка по ритуалите за весели и тъжни събития. Нищо не й се разбираше ни на български, ни на английски, но - нейсе - стигнахме и кацнахме. Не се наложи да си слагаме кислородните маски. Времето - идеално! Слънчице и почти никакви облаци.
И ето - посрещна ни първата изненада. Вместо за Брюксел се отправихме в обратна посока - към Люксембург. Най-малкият град в света се казвал Дюрбюи (Durbuy). Нашата посрещачка Натали имаше някаква обществена работа там. Думата communе е свещена в Европа.В общината има валонски панаир, а бизнесът на Натали е свързан с различни такива прояви. Градчето е с около 500 жители. И е пълно с туристи по тази и други причини.  Ардените, Люксембургска област.Красота, замък и тесни, стръмни  средновековни улички. Реката се казва  Урт (Ourthe). Когато не могат да са най-големи в нещо, хората си правят реклама и от най-малкото. И извличат печалба. Доплака ми се като си помислих за Мелник с неговите по-малко от 500 жители и чудно красива природа и къщи. Който е бил винаги много важен и интересен град от самото си възникване. Ние все се вайкаме, че сме малки, бедни, кръстопътни и никой не ни забелязва. Какво ли щяха да направят белгийците ако имаха нашата история и Кордопуловата къща? Но... млъкни сърце!
Ето какво пише в Уикипедия: "Белгия има население от повече от десет милиона души и територия от едва тридесет хиляди квадратни километра, което я прави 17-тата най-гъсто населена страна в света." Три пъти по-малка от България, но не чух някой да каже, че били малки и пренебрегнати заради това! И да ви кажа - не забелязах много гъсто население. Тихо, подредено и спокойно. Всеки сантиметър от тази територия е обгрижен и обработен, Завидях им за пътищата и осветените магистрали. Ама аз винаги си завиждам за това на всички, извън границите на любезното ни Отечество.
Грешна съм!
Това е - Дюрбюи е най-малкият град в света - казано и записано. Никакъв Мелник! Точка!

image

Да се поразходим из градчето. Предупреждавам, че само първата снимка не е моя. Взех я от Интернет, защото нямаше как да направя такава великолепна панорма. Снимките  са доста случайно направени, но дават представа за вида и духа на Дюрбюи. Мястото е спокойно и гостоприемно.

image
Реката е удобна за рафтинг и много хора наблюдават спускащите се от моста.  Понякога лодките засядат, рафтерите нагазват във водата за бурна радост и смях на
публиката.



image



imageimage














imageimage


















Оказа се, че замъкът си е частен
и не можахме да влезем, за да го разгледаме.


image



imageimage















image

Още на влизане видяхме реклама за необичаен градински център. Отбихме се и там. Останахме смаяни от лудата градинарска изобретателност! Съдете сами.


image

Явно и тук не минава без лулата на Магрит.

imageimage














Честно казано, предпочитам дивата природа пред такива оформления, но - различни хора, различни вкусове.


image


Най-много ми хареса езерцето, защото в него си крякаха истински жаби и плуваха истински риби.


imageimage









Времето е подходящо за плаж...


image


Е, и тази зелена аркада е хубава и романтична. Представих си дамите на Пол Делво в перспектива как изчезват и се разтапят със загадъчните си усмивки...


image

На излизане снимах тези прелестни сини и бели камбанки. Никой не ги поглеждаше, защото си бяха естествени.


imageimage









Преди да тръгнем хапнахме по един "Крок Мадам" и пихме първата си местна бира. Е, някои си поръчаха нещо като компот - бира с вкус на ягоди, малини и други фрукти. Не знам на къде е тръгнал този свят! Така да се разваля питието, любимо на фараони, крале, монаси и поколения пиячи. Какво ли би казал Швейк? Що ли му викат бира поне?


image


Наслаждаваме се на тези красиви скали и фонтана, гледаме още малко изпълненията на рафтерите и поемаме към Брюксел. Около 200 км е разстоянието. Пътищата и пейзажите - съвършени!



image

И така - вече сме в Брюксел. Разпределяме се по къщите на колегията и - веднага навън. Започва да ръми. И си ръмя на пресекулки през цялото време. Това не беше много зле, защото предпочитам да ходя насам - натам на хладничко. Както скитосвахме по 6-7 часа по улиците, никак нямаше да е приятно да пекне някое бемилостно слънце.Щяхме да си стоим на хладно под тентите с биричка в ръка и - почти никакво ходене. Така успяхме да видим повече неща.
Няма да давам данни за града. Който иска - да се поразрови из Нета. Има купища информация.


image


Започвам с главния площад на града - Grand Market Place. Общината е в готически стил.


imageimage















Околните сгради са в разностилие, но образуват хармонично единство. Ходим,гледаме, обсъждаме, снимаме и сядаме за по бира.


image


 Да си кажа - единственият недостатък на този площад е, че не е Староместке намести в Прага. Това е най-хубавото място за пиене на бира в света. Домъчня ми, ще трябва да се отскочи и до там скоро!


image


Сецесионът е характерният стил на брюкселската архитектура. Мислено е мащабно и като градоустройство. Има  прекрасни детайли по къщите.


image


Това пък е нашият
квартал, където живяхме в къщата на Марика. Наша колега, унгарка, отдавна преселила се в Брюксел.









А долу е част от интериора на ателието й, където се бях настанила аз. С тази прекрасна маджарска ракла...




imageimage









Чудесен артист! Това е нейна работа. Лаконична и изчистена.


imageimage















За брюкселските входни врати
сигурно ще направя отделен постинг някога. Неповторими са!


Къщата на Марика е около площада и паметника на "Bienfaiteurs". Благодарност към благодетелите на бедните. Естествено - в стил "сецесион". Някога Шарл Бодлер е искал да се засели тук. Е, ние се заселихме временно и от тук започват обиколките ни из града. Трамвай 25, след две спирки - 92 и след шест - сме пред Националния музей.


image

Заема огромна площ, фасадата е импозантна. Обикаля се с часове. Все се заричам - стига с тези музеи! Но как да устоя на наскоро открития триетажен музей на Рене Магрит, скътан всред това чудовище. Може ли да отидеш в Рим и да не... да де! Там сме! Само да вметна, че няколко пъти излизах да пуша и се скривах зад най-лявата колона. И винаги си имах компания от по някой холандец или французин. Оплаквахме се взаимно от злощастната съдба на пушачите в световен мащаб. Няма живот за нас, нямааа! Ще трябва да се отказват...


imageimage












Входната зала на музея е
величествена, както виждате. Попитах може ли да се снима. Да, Мадам, но без флаш! ОК! Как кажете! Погледнете красивото зелено кълбо в дъното.


image


Като го разгледах отблизо ме ужаси! Може ли така жестоко да налепиш хиляди мъртви невинни бръмбари! Ако зависеше от мен - никога не бих изложила подобно нещо. Отвратително! И ще ми говорят за green и за биоразнообразие и екология. Кафкианска история. Авторът се казва Jean Fabre и е сътворил този "Le Globe" през 1997г.


image


Ето как "лудият" сюрреалист Рене Магрит изразява отношението си към човешкия принос в унищожаването на природата. Поклон пред морала ви, Маестро!


imageimage














В музея на Магрит се влиза през едно кръгло предверие. Горе са наредени големи фотоси на най-значимите му творби, повечето от които не са тук. Снимам, защото е разрешено.


imageimage









Вътре било забранено!
Като чуя тази думичка и папрашкото дяволче в мен вика: "Такааа ли? Ще видим!!!" В Лувъра се снима, тук не може, как ли пък не!
Нали трябва да имаме поне общо лично впечатление от атмосферата в залите. Аз не случайно си нося големия шал. Много работа върши. Ето го и резултата.


imageimageimage




За тайни папарашки снимки никак не е зле, нали? Разбира се, накрая си купих всичко, което ми трябваше от магазина на изхода. Никой не е ощетен.


imageimage















image

Поглед през прозореца на Магрит


imageimage















Позаиграл се е Маестрото с Венерата, но пък и младите не му остават длъжни. Почти всички негови символи са отразени в тази шаржова пластика:))


image


Довиждане, Рене Магрит. Велик си!!!


imageimage









След сериозните музейни занимания трябва малко да се поразпусне с едно хубаво скитане по улиците. Модерно и старинно в хармонично единство. Всичко си е на мястото. И това сладко лисиче над един банкомат на площада. И най-малката къща в Брюксел. Дава се под наем, но е в доста лошо състояние. Трябва да се реставрира.


imageimage

До нея има антикварен магазин. Изложена е дори масонска
униформа за продан.



image

Магазин за супермодерно обзавеждане. Нещо от бъдещето.


image

 Магазин за изделия от раковини, миди и корали. Това огромното е истинска мида. Представям си ако те щракне за крака както си плуваш...

image

Заснех тази изящна маркиза в двора на общината


imageimage



















Така си разкрасяват някои грозни фасади. Виждала съм презентация с много красиви и внушителни подобни стенописи, но нямах време да ги издирвам. Снимах това,което ми се изпречи пред погледа. Долу вдясно се вижда маскиран като Ван Гог уличен актьор. Както си минавах, внезапно ме хвана за ръката и ме попита накъде съм тръгнала. Снимахме се и му дадох две евро:))


imageimage















Как така накъде? Към пикаещото момченце, разбира се! Ето го сладурчето. А зад гърба му има магазин за шоколад.


image


Я да сложа една цветна пауза тук, че след тези несериозни занимания влизаме в църквата "Св. Николай". Тишина и спокойствие, свири тиха музика.


imageimage















Може да се снима. Ето олтара и един страничен параклис с много старинна статуя на Св. Богородица.


imageimage















Качвам и няколко снимки на стъклописите, защото знам, че тук има сериозни любители и познавачи. Като ги гледам не са много стари - късен сецесион, но красиво огряват интериора.

image


image

И като във всеки католически храм се намира и по някоя православна икона, та спокойно да си запалиш свещичката и да се помолиш.

image

След време седнахме на бира и рибка в кръчма срещу църквата. За мое учудване забелязах, но и заснех обратната страна на витража с Исус. Мисля, че се получи добре.
 
Трябва да вървим да се приготвяме за приема на Моник. Сега вече зная, че присъстваха над 200 души. Концерт, поздравления, слова,коктейл- всичко както си му е ред.
Кухнята беше българска.

image

Ето я Моник с внуците си. Неуморна е! Да си жива и здрава още сто години, приятелко!!!

image

Със съпруга си Дидие...

image

Прекрасната Ина Кънчева

image

"Сънят на Таис" от Масне

image

Уморих се от ходене и снимки. За край оставям няколко
кадъра с цветя.

image
Дървовидна вербена с божествен аромат. Ако си имах такава, нямаше да харча пари за парфюми.

imageimage














А това е идея за вертикално отглеждане на сакъзче. Интересно е.

Климатът на Белгия е влажен и зеленината е красива и буйна.

Цветя има навсякъде. Всяко неугледно местенце се прикрива с цветя. Като този клематис по бетонната колона.

Не съм знаела, че ирисът е емблемата на Брюксел.
Нарисувах тези перуники за Моник вместо жив букет. Дали е случайно? Кой знае...

image

Наистина се уморих и прекъсвам за сега. Ще продължа с Брюж, Кнокке и малко Холандия след ден-два. И се чудя каква музика да пусна. Цял ден слушам джаз, но мисля, че не е подходящ ... Някой белгийски композитор?
Който търси - намира. Ето един. Роден в Белгия, но е живял и работил във Франция. Хайде бързо с мен под дъгата :)))



И като бонус - божествената Ана Нетребко







 



Гласувай:
41



1. tit - Интригуващо и красиво!:))
06.06.2010 02:58
Благодаря ти за споделеното преживяване!:)
цитирай
2. tili - И аз ти благодаря за
06.06.2010 03:25
tit написа:
Благодаря ти за споделеното преживяване!:)

за среднощната визита, tit :)
цитирай
3. razkazvachka - Прекрасно си го подредила -
06.06.2010 03:56
да ти върви на повече!

И ето къде били чимширените слончета...
цитирай
4. martiniki - страхотна разходка!
06.06.2010 08:56
почувствах се приобщена, с човешкия си език беше незаменим гид, тили...благодаря за Магрит и всичко останало, жива да си!
цитирай
5. mirandolina - Ехааа !
06.06.2010 10:37
Много добре ми дойде тази "разходка" в неделя сутрин с чаша кафе в ръка ! Благородно ти завидях Тили, благодаря ти, че сподели с нас постинга, съчетано с подходяща музика. Ще се връщам тук !:))))
Желая ти повече полезни пътешествия с приятни емоции !:)))
П.П. И през цялото време имах усещането, че се леее...бира !:))))
Наздраве !
цитирай
6. анонимен - Много ми хареса. Направо професионална работа.
06.06.2010 10:57
Все по-малка става вероятността да мина по твоя маршрут, но да се надявам.
цитирай
7. neptunche - :)
06.06.2010 11:23
Иха :) И на мен ми беше много приятно. още повече, че Брюксел и Люксембург са ми голяма слабост:) И понеже много ми липсват, много се радвам, че внесе свежест в спомените ми оттам :) Много сладкодумно разказваш :)
Послепис: Белгия може да е малко изкуствено създадена, но е мнгоо симпатична страничка :)
цитирай
8. an200 - Охо, ето къде си била!)
06.06.2010 11:26
Прекрасен постинг!!!Благодаря ти за споделеното!)
Аз пак ще намина...)
цитирай
9. tili - Здравей, Дора:)))
06.06.2010 11:32
martiniki написа:
почувствах се приобщена, с човешкия си език беше незаменим гид, тили...благодаря за Магрит и всичко останало, жива да си!

Нали си знаеш, че твоето присъствие винаги ме радва. Каквото чувствам си го казвам и пиша, както говоря ;-)))
цитирай
10. tili - Благодаря
06.06.2010 12:16
dalida написа:
Приятно е тук при теб, много съм доволна. Запознах се с една обстановка, която ме плени. Пожелавам ти още много да пътуваш и да ни представяш тези красоти, които на теб ти правят силно впечатление.
Да ти върви на път! Успех tili !

ти за пожеланието! Пътуването е моята страст. С три петици в датата няма как да е иначе.
Привет, мила!
цитирай
11. tili - Винаги си добре дошла:)))
06.06.2010 12:19
mirandolina написа:
Много добре ми дойде тази "разходка" в неделя сутрин с чаша кафе в ръка ! Благородно ти завидях Тили, благодаря ти, че сподели с нас постинга, съчетано с подходяща музика. Ще се връщам тук !:))))
Желая ти повече полезни пътешествия с приятни емоции !:)))
П.П. И през цялото време имах усещането, че се леее...бира !:))))
Наздраве !

Емоциите си зависят от нас, нали знаеш. Ако мислите ти са красиви така виждаш и света. Наздраве, Лиде! ;-)
цитирай
12. tili - Здравей, kushel!
06.06.2010 12:21
kushel написа:
Все по-малка става вероятността да мина по твоя маршрут, но да се надявам.

Да не мислиш, че съм планирала и очаквала нещо такова. Животът си има грижата за всичко. Ние само трябва да забелязваме занаците по пътя си. Каквото мислиш - това става!
цитирай
13. tili - О, водното момиче е тук!
06.06.2010 12:23
neptunche написа:
Иха :) И на мен ми беше много приятно. още повече, че Брюксел и Люксембург са ми голяма слабост:) И понеже много ми липсват, много се радвам, че внесе свежест в спомените ми оттам :) Много сладкодумно разказваш :)
Послепис: Белгия може да е малко изкуствено създадена, но е мнгоо симпатична страничка :)

Здравей, миличка. Отдавна не си се мяркала;-))) Да, Белгия е много симпатична и подредена. Направили са си го хората. Да ходиш и да ни разказваш ти пожелавам!!!
цитирай
14. tili - Наминавай, Ан :)))
06.06.2010 12:25
an200 написа:
Прекрасен постинг!!!Благодаря ти за споделеното!)
Аз пак ще намина...)

Обичам да ти ходя на гости и аз ;-))
цитирай
15. fatmin - Pozdravleniq mila moq :) strahotni ...
06.06.2010 13:42
Pozdravleniq mila moq :) strahotni snimki si snimla=bravo !Ot tvoq pogled i himikala ti sa vav edno cqlo mn me haresa vsichkoto =a bez bira nemojeshe nali ? ;) Pregradki i usmivki !
цитирай
16. frina - Я,
06.06.2010 15:10
къде била нашата чудесна tili.:)) Oбожавам Белгия и имам особена слабост към Брюж, да си призная.

Ще се върна пак да го прочета още веднъж, невероятна атмосфера създаваш чрез написаното.:)
цитирай
17. tili - Вее се насам-натам.
06.06.2010 15:17
frina написа:
къде била нашата чудесна tili.:)) Oбожавам Белгия и имам особена слабост към Брюж, да си призная.

Ще се върна пак да го прочета още веднъж, невероятна атмосфера създаваш чрез написаното.:)

Заповядай, сега ще подготвя и Брюж :))) Неговата атмосфера е неповторима.
цитирай
18. tili - Здравей, Фатминче :)))
06.06.2010 15:18
fatmin написа:
Pozdravleniq mila moq :) strahotni snimki si snimla=bravo !Ot tvoq pogled i himikala ti sa vav edno cqlo mn me haresa vsichkoto =a bez bira nemojeshe nali ? ;) Pregradki i usmivki !

Не може без биричка, въпреки че не съм й фен. Но - понякога се налага;-)))
цитирай
19. tili - Тук съм ги скрила
06.06.2010 17:14
razkazvachka написа:
да ти върви на повече!

И ето къде били чимширените слончета...

чимширените слончета, за късмет :))) Да ни върви на всички, казвам аз!!!
цитирай
20. inel379 - Инаформацията ти става направо за роман!
06.06.2010 18:29
Толкова интересен е личния ти почерк на видяното, а снимките са страхотно допълнение!
Благодаря за това приключение, Tili!
Ако ние използуваме целия си потенциал, България ще се превърне в най-красивата приказка на Балканите!
Хубава вечер ти желая!:)
цитирай
21. sparotok - Белгия
06.06.2010 19:10
Белгия е красива, нали?
цитирай
22. compassion - Първо почти се обидих, че си била толкова близко и не си се обадила да се видим
06.06.2010 19:43
а после така се увлякох от прекрасния ти разказ и снимките, че остана в мен една светла радост за теб. Хубаво е че си преживяла всичко това. Интелигентните хора виждат и това, което не им е показано.
Чакам с нетърпение продължението за Холандия. Любопитна съм как ще интерпретираш.
цитирай
23. slavimirgenchev1953 - Мале,
06.06.2010 19:46
колко постинги в 1! Тук е като Лувър ))))
Ще се влиза по много пъти )))
цитирай
24. tili - Priwet, Inel!
06.06.2010 21:46
inel379 написа:
Толкова интересен е личния ти почерк на видяното, а снимките са страхотно допълнение!
Благодаря за това приключение, Tili!
Ако ние използуваме целия си потенциал, България ще се превърне в най-красивата приказка на Балканите!
Хубава вечер ти желая!:)

Не използваме и една десета от потенциала си. Мисля, че сме шампиони по чесане и пискане. Все нещо не ни е наред и друг ни е виновен. Вярно, че ония имат 150 години експлоатиране на богати колонии, но поне са употребили парите за изграждане на национален просперитет и удобства, а не са ги откраднали.

А за снимките - май наистина се подобрявам, благодаря :))) Хубава вечер!
цитирай
25. tili - България е по-красива
06.06.2010 21:48
sparotok написа:
Белгия е красива, нали?

откъм природа. Категорично! А другото си зависи от хората, приятелю :)))
цитирай
26. tili - Наистина програмата беше много сгъстена, Руми :)
06.06.2010 21:50
compassion написа:
а после така се увлякох от прекрасния ти разказ и снимките, че остана в мен една светла радост за теб. Хубаво е че си преживял всичко това. Интелигентните хора виждат и това, което не им е показано.
Чакам с нетърпение продължението за Холандия. Любопитна съм как ще интерпретираш.

Имам и приятел по меломанска линия, с когото не можах да се видя в Брюж. Ако е речено - ще стане някога...
Визитата в Холандия беше епизодична - за ядене на миди, а всъщност - сьомга :)))
цитирай
27. tili - Е, Слави! Чак пък като в Лувър...
06.06.2010 21:53
slavimirgenchev1953 написа:
колко постинги в 1! Тук е като Лувър ))))
Ще се влиза по много пъти )))

Не съм писала и описала нито голямата изложба на символизма, нито разни по-дребни събития. То не е възможно, нали?
Поздрави на "Крум Попов"! Преди малко минах покрай вас:)))
цитирай
28. анонимен - Лили,
06.06.2010 23:26
tili написа:
slavimirgenchev1953 написа:
колко постинги в 1! Тук е като Лувър ))))
Ще се влиза по много пъти )))

Не съм писала и описала нито голямата изложба на символизма, нито разни по-дребни събития. То не е възможно, нали?
Поздрави на "Крум Попов"! Преди малко минах покрай вас:)))



И без това съм виждал "Лувър"-а само отдалече ;))) Лека нощ!
цитирай
29. sphinx - Еееее, дочаках го този невероятен ...
07.06.2010 00:38
Еееее, дочаках го този невероятен постинг! Не ми се искаше да свършва! Пътувах заедно с теб, връщах се и продължавах, но... за съжаление, всяко нещо има край!
Нищо, де! Пак ще се връщам!!! :)
Благодаря, tili!!! Разказваш толкова увлекателно! Снимките са великолепни!
А бе, всичко е прекрасно!!!

Чакам Брюж и Холандия!!! :)
цитирай
30. tili - Не съм го забавила чак толкова :)
07.06.2010 01:03
sphinx написа:
Еееее, дочаках го този невероятен постинг! Не ми се искаше да свършва! Пътувах заедно с теб, връщах се и продължавах, но... за съжаление, всяко нещо има край!
Нищо, де! Пак ще се връщам!!! :)
Благодаря, tili!!! Разказваш толкова увлекателно! Снимките са великолепни!
А бе, всичко е прекрасно!!!

Чакам Брюж и Холандия!!! :)

И се радвам, че одобряваш снимките ми. Постарах се. Като ще е пътепис да бъде!
Надявам се и Ана Нетребко да ти е харесала. Не мога да се наслушам на това...
цитирай
31. sphinx - Разбира се, че ми харесва Ана Нет...
07.06.2010 02:06
Разбира се, че ми харесва Ана Нетребко! И изпълнението и самата Ана!!! ;)
цитирай
32. veninski - Благодаря за насладата, Лили!!!
07.06.2010 08:11
Благодаря за насладата, Лили!!!
цитирай
33. tili - Добро утро, Василе!
07.06.2010 10:21
veninski написа:
Благодаря за насладата, Лили!!!

Лъхна ме родопски боров аромат... Привет;-)))
цитирай
34. tili - А, туй за самата Ана
07.06.2010 10:30
sphinx написа:
Разбира се, че ми харесва Ана Нетребко! И изпълнението и самата Ана!!! ;)

си го знайми;-))) Тук е особено очарователна, но и грозникът Андрю Лойд Уебер каква музика е сътворил, а???
Хубава седмица ти пожелавам!!!
цитирай
35. sarcezlatna - Мило и прекрасно като теб!
07.06.2010 12:23
Имам ти пълно доверие и знам, че си видяла онова, което и аз бих искала да видя.
Разказаното и показаното тук доказват, колко важна е гледната точка!
Ти притежаваш талант, не само защото можеш да видиш,но така да разкажеш, та и друг да види през твоите очи на художник!
Благодаря за споделеното преживяване!
Създаде ми невероятно настроение...почти аристократично ;)!
:*
цитирай
36. tili - Eee, Zlato! Изчервих се
07.06.2010 12:44
sarcezlatna написа:
Имам ти пълно доверие и знам, че си видяла онова, което и аз бих искала да видя.
Разказаното и показаното тук доказват, колко важна е гледната точка!
Ти притежаваш талант, не само защото можеш да видиш,но така да разкажеш, та и друг да види през твоите очи на художник!
Благодаря за споделеното преживяване!
Създаде ми невероятно настроение...почти аристократично ;)!
:*

от толкова похвали. Нали знаеш, че съм скромен съзерцател и приказлив приятел. Обичам да споделям и обменям енергии с добри и искрени хора :)))
Хайде сега - една аристократична прегръдка от мен :*)
цитирай
37. elpidaa - тилинка, удоволствие беше за ме...
07.06.2010 19:16
тилинка, удоволствие беше за мен!!! :) благодаря ти и очаквам следващите разкази и снимки :)
радвам се, че си изкарала страхотно :)

киски :*
цитирай
38. tili - Здравей, ЕлПи ;-)))
07.06.2010 19:23
elpidaa написа:
тилинка, удоволствие беше за мен!!! :) благодаря ти и очаквам следващите разкази и снимки :)
радвам се, че си изкарала страхотно :)

киски :*

Подготвям ги бавно и славно:)
Поздравче с едни неподрязани цветя;-)))
http://www.youtube.com/watch?v=Gx7DEh5ZXv8
цитирай
39. bven - Тили, благодаря ти -
07.06.2010 20:08
снимките и коментарът ме пренесоха там! Лека вечер!
цитирай
40. tili - Здравей, bven:)
07.06.2010 20:33
bven написа:
снимките и коментарът ме пренесоха там! Лека вечер!

И ти ме пренесе в дълбините на историята...
Хубава вечер!
цитирай
41. katan - Пак нещо прекрасно!
07.06.2010 21:33
В началото бе словото, после дойдоха и снимките, но всичко съпроводено от красивата музука.
Беше ми приятно да се разходим заедно, Лили!;)
Малко ми домъчня за Мелник/е, не много малко/.
Но пък ми хареса много и квартала на Марика и ...
Поздрави и прегръдки от мен!
цитирай
42. tili - Време е да се отворим към света, Кате!
07.06.2010 21:58
katan написа:
В началото бе словото, после дойдоха и снимките, но всичко съпроводено от красивата музука.
Беше ми приятно да се разходим заедно, Лили!;)
Малко ми домъчня за Мелник/е, не много малко/.
Но пък ми хареса много и квартала на Марика и ...
Поздрави и прегръдки от мен!

И да се научим да рекламираме по-добре това, което безспорно имаме. Кога ли? Като се прибирах преди малко из уж зеления Лозенец неволно направих сравнение между нашите обрасли живи плетове и тамошните. Не може да се мине по някои улици от надвиснал и див храсталак, а не е нужно много...
Здрава да си, мила приятелко!!! :)))
цитирай
43. katan - tili - Време е да се отворим към света, Кате!
07.06.2010 22:19
И аз така мисля - време е.
А ти не прави сравнения с Лозенец/макар те, сравненията сами да се налагат/, а си го обичай;).
цитирай
44. lubara - Поздрави, tili !
08.06.2010 19:33
С интерес прочетох, на 10 август летя за Брюксел, живот и здраве!
цитирай
45. tili - Здравей, Любо!
09.06.2010 00:24
lubara написа:
С интерес прочетох, на 10 август летя за Брюксел, живот и здраве!

Ако имаш нужда от някакви пресни "мъдри" съвети - знаеш как да ме намериш. Но пък като зная какъв гид ще имаш... Наздраве, брат'чед :)))
цитирай
46. irka66 - Ех, Тили, тази Белгия! Страхотна е !
10.06.2010 15:56
Върна много приятни спомени! Бях там две поредни години на гости и останах необичайно очарована от тази държава! Имат толкова красиви градове и селца! Подредени, уникално чисти и семпли и чаровни - Гент, Лиеш, Динант, Намур, Бланкендент, Монс и още чудни места! А, Брюж....о, това е фантастичен град! Казват му малката Венеция! Ще чакам твоя поглед с интерес!
Поздрави и благодаря за насладата!
цитирай
47. tili - Здравей, Ирка!
10.06.2010 17:24
irka66 написа:
Върна много приятни спомени! Бях там две поредни години на гости и останах необичайно очарована от тази държава! Имат толкова красиви градове и селца! Подредени, уникално чисти и семпли и чаровни - Гент, Лиеш, Динант, Намур, Бланкендент, Монс и още чудни места! А, Брюж....о, това е фантастичен град! Казват му малката Венеция! Ще чакам твоя поглед с интерес!
Поздрави и благодаря за насладата!


Готов е следващият постинг, но ти вече го видя. Незбравимо е!!! Радвам се, че живея в Европа и всичко е така близо и достъпно...
цитирай
48. lubara - Поздрави, tili !
19.08.2010 07:59
Ex, Лили-опасна си!
цитирай
49. tili - Здравей, Любо!
19.08.2010 11:10
lubara написа:
Ex, Лили-опасна си!


И ти му се наслади, нали:)))
цитирай
50. lubara - И още как!!!
19.08.2010 14:25
И още как!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tili
Категория: Други
Прочетен: 4621105
Постинги: 435
Коментари: 9213
Гласове: 41676
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031